Kipdrumsticks zijn een stuk malser dan kipfilet. Daarom kiezen wij er soms voor om kipdrumsticks in plaats van kipfilet in de box te doen. Zo past de smaak van de kip perfect bij de romige rijst. Om ervoor te zorgen dat de kipdrumsticks ook op het bot snel garen, snijd je de kipdrumsticks in tot op het bot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
2 stuk(s)
Kipdrumsticks met baharat-marinade
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Champignons
200 gram
Broccoli
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Roer de kokosmelk goed door.
Meng in een kom de helft van de rode peper, de helft van de gember, de helft van de knoflook, de helft van de kokosmelk en de helft van de sojasaus tot een marinade. Snijd de drumsticks op minimaal 2 plekken in tot het bot. Wrijf de kipdrumsticks in met de marinade.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipdrumsticks, met de marinade, op hoog vuur ongeveer 3 minuten rondom. Schep de kipdrumsticks en marinade over in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak de drumsticks 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.
Meng ondertussen in een pan met deksel de rijst met een beetje zout, de overige rode peper, overige gember en de overige kokosmelk. Voeg 175 ml kokend water per persoon toe aan de rijst, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten droog. Roer tussendoor een keer goed over de bodem. Laat daarna de rijst afgedekt nagaren.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de champignons in plakken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, broccoli en overige knoflook 5 minuten op hoog vuur. Voeg de champignons en overige sojasaus toe, breng op smaak met peper en roerbak nog 3 minuten. Voeg als het nodig is een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Verdeel de groenten en kipdrumsticks over de borden. Schep de rijst over in de ovenschaal, meng met de achtergebleven marinade en serveer met de groenten en kipdrumsticks.