Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade

Kipdrumsticks zijn een stuk malser dan kipfilet. Daarom kiezen wij er soms voor om kipdrumsticks in plaats van kipfilet in de box te doen. Zo past de smaak van de kip perfect bij de romige rijst. Om ervoor te zorgen dat de kipdrumsticks ook op het bot snel garen, snijd je de kipdrumsticks in tot op het bot.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode peper

¼ cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

50 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Kipdrumsticks met baharat-marinade

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

75 g

Champignons

200 g

Broccoli

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories804 kcal
Energy (kJ)3364 kJ
Fat32 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein47 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Aluminum Foil
Baking Sheet
Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Roer de kokosmelk goed door.

Snijd de drumsticks op minimaal 2 plekken in tot het bot
2

Meng in een kom de helft van de rode peper, de helft van de gember, de helft van de knoflook, de helft van de kokosmelk en de helft van de sojasaus tot een marinade. Snijd de drumsticks op minimaal 2 plekken in tot het bot. Wrijf de kipdrumsticks in met de marinade.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipdrumsticks, met de marinade, op hoog vuur ongeveer 3 minuten rondom. Schep de kipdrumsticks en marinade over in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak de drumsticks 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.

4

Meng ondertussen in een pan met deksel de rijst met een beetje zout, de overige rode peper, overige gember en de overige kokosmelk. Voeg 175 ml kokend water per persoon toe aan de rijst, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten droog. Roer tussendoor een keer goed over de bodem. Laat daarna de rijst afgedekt nagaren.

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes
5

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de champignons in plakken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein.

6

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, broccoli en overige knoflook 5 minuten op hoog vuur. Voeg de champignons en overige sojasaus toe, breng op smaak met peper en roerbak nog 3 minuten. Voeg als het nodig is een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel de groenten en kipdrumsticks over de borden. Schep de rijst over in de ovenschaal, meng met de achtergebleven marinade en serveer met de groenten en kipdrumsticks.