Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Rode biet

50 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

35 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de aardappelen (nicola) schoon en snijd in dunne parten.

2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten. Giet daarna af en meng met de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 - 25 minuten in de oven.

3

Giet het sap van de rode biet af en bewaar deze apart voor de dressing. Snijd de bieten in blokjes. Verkruimel de gorgonzola. Scheur de basilicumblaadjes klein. Hak de walnoten grof.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, 1 el bietensap per persoon, peper en zout.

5

Maak vlak voor de aardappelen gaar zijn de salade van mesclun, rode biet, gorgonzola, basilicum en dressing.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de walnoten en serveer met de ovenaardappelen.