Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum

Allergens:
Milk
Celery
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Rode biet

50 g

Danablu

(Contains Milk)

1 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

35 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2351 kJ
Calories562 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate46 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein15 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de aardappelen (nicola) schoon en snijd in dunne parten.

2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten. Giet daarna af en meng met de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 - 25 minuten in de oven.

3

Giet het sap van de rode biet af en bewaar deze apart voor de dressing. Snijd de bieten in blokjes. Verkruimel de gorgonzola. Scheur de basilicumblaadjes klein. Hak de walnoten grof.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, 1 el bietensap per persoon, peper en zout.

5

Maak vlak voor de aardappelen gaar zijn de salade van mesclun, rode biet, gorgonzola, basilicum en dressing.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de walnoten en serveer met de ovenaardappelen.