The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
125 g
Rode biet
50 g
Danablu
(Contains Milk)
1 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
35 g
Mesclun
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de aardappelen (nicola) schoon en snijd in dunne parten.
Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten. Giet daarna af en meng met de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 - 25 minuten in de oven.
Giet het sap van de rode biet af en bewaar deze apart voor de dressing. Snijd de bieten in blokjes. Verkruimel de gorgonzola. Scheur de basilicumblaadjes klein. Hak de walnoten grof.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, 1 el bietensap per persoon, peper en zout.
Maak vlak voor de aardappelen gaar zijn de salade van mesclun, rode biet, gorgonzola, basilicum en dressing.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de walnoten en serveer met de ovenaardappelen.