Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

en pesto-broccoli

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

20 gram

Pesto genovese

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3499 kJ
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten35.2 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Keukenpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng twee pannen met deksel met ruim water aan de kook voor de aardappelen en de broccoli.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snipper de ui.
Groenten koken
2
  • Kook in de ene pan met deksel de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook in de andere pan met deksel de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar.
  • Giet beide pannen af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Breng de broccoli op smaak met peper en zout.
Vis paneren
3
  • Dep met keukenpapier de vis droog. Zet 3 diepe borden klaar.
  • Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag en meng de Italiaanse kruiden en peper en zout erdoor. Vul het derde bord met de panko.
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en tot slot door de panko zodat de vis rondom steeds helemaal bedekt is. Leg de gepaneerde vis op een bord.

Tip: Wist je dat kabeljauw rijk is aan jodium? Een belangrijk mineraal voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten en voeg toe aan de pan met broccoli.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is. Haal de vis uit de pan.
  • Stamp ondertussen de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pesto door de broccoli en ui.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de pesto-broccoli erbij.