Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree
Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

en pesto-broccoli

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

180 g

Broccoli

½ piece

Red onion

1 piece

Cod fillet

20 g

Green pesto

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

Olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories836 kcal
Energy (kJ)3499 kJ
Fat39.1 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein35.2 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Deep Plate
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng twee pannen met deksel met ruim water aan de kook voor de aardappelen en de broccoli.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snipper de ui.
Groenten koken
2
  • Kook in de ene pan met deksel de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook in de andere pan met deksel de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar.
  • Giet beide pannen af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Breng de broccoli op smaak met peper en zout.
Vis paneren
3
  • Dep met keukenpapier de vis droog. Zet 3 diepe borden klaar.
  • Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag en meng de Italiaanse kruiden en peper en zout erdoor. Vul het derde bord met de panko.
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en tot slot door de panko zodat de vis rondom steeds helemaal bedekt is. Leg de gepaneerde vis op een bord.

Tip: Wist je dat kabeljauw rijk is aan jodium? Een belangrijk mineraal voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten en voeg toe aan de pan met broccoli.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is. Haal de vis uit de pan.
  • Stamp ondertussen de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pesto door de broccoli en ui.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de pesto-broccoli erbij.