Gerookte forel met aardappelen en boontjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Deze keer is er gekozen voor forel die boven een open eikenhout-vuur ambachtelijk is gerookt, waarbij de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak behoudt. Heerlijk in combinatie met prinses-senboontjes, zo worden sperziebonen ook wel eens genoemd. Dat is nog eens vorstelijk dineren!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

1 el

Tuinkers

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 tl

Honing

1.5 stuk(s)

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Saladekom

Instructies

Snijd de aardappelen in blokjes
1

Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzieboon in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de ge-rookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken
2

Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.

Meng alles in de saladekom
3

Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.

Garneer met de tuinkers
4

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.