Gerookte forel met aardappelen en boontjes
Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Gerookte forel met aardappelen en boontjes

Deze keer is er gekozen voor forel die boven een open eikenhout-vuur ambachtelijk is gerookt, waarbij de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak behoudt. Heerlijk in combinatie met prinses-senboontjes, zo worden sperziebonen ook wel eens genoemd. Dat is nog eens vorstelijk dineren!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Sperziebonen

1 unit

Tomaat

70 g

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

1 tablespoon

Tuinkers

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 teaspoon

Honing

1.5 unit

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)0 kJ
Calories635 kcal
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in blokjes
1

Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzieboon in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de ge-rookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken
2

Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.

Meng alles in de saladekom
3

Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.

Garneer met de tuinkers
4

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.