Deze keer is er gekozen voor forel die boven een open eikenhout-vuur ambachtelijk is gerookt, waarbij de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak behoudt. Heerlijk in combinatie met prinses-senboontjes, zo worden sperziebonen ook wel eens genoemd. Dat is nog eens vorstelijk dineren!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
150 g
Sperziebonen
1 unit
Tomaat
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Tuinkers
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1.5 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1.5 teaspoon
Honing
1.5 unit
Mosterd
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzieboon in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de ge-rookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.
Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.
Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.