Tahin, een romige pasta van gemalen sesamzaadjes, geeft dit gerecht een rijke, nootachtige smaak. Het zit ook boordevol voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, eiwitten en calcium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
¼
Tomatenpuree
125 gram
Rode cherrytomaten
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Voeg de aubergine toe aan de kom en meng door de kruidenolie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en rooster 30 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.
Voeg de bouillon toe aan de pan met deksel en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot verder gebruik.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten mee met de aubergine in de oven.
Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?