De bloemige citrussmaak van citroengras mist de bitterheid van andere citrussen. Het wordt zowel geprezen voor haar geur als voor haar smaak en verschaft een unieke heldere frisheid.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Bloemkool
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Vers citroengras
2.5 gram
Thais basilicum
75 gram
Bruine snelkookrijst
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
¼ stuk(s)
Paksoi
¼ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
½ el
Bloem
75 ml
Zoutarme groentebouillon
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de bloemkool met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin is geworden. Schep halverwege om.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de limoen in partjes. Scheur het Thaise basilicum klein. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken.
Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en de bloem toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk, het citroengras, de suiker en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes (zie Tip). Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe.
Tip: Hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe beter.
Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en het overige Thaise basilicum. Serveer met de limoenpartjes.