Door de feta in de oven te roosteren, wordt hij heerlijk zacht en nog romiger. Geen zin in een salade? Gebruik de platbroden dan als wrap - makkelijk voor onderweg!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 blik(ken)
Kikkererwten
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
15 ml
Basilicumcrème
20 gram
Slamix: spinazie, rucola en red chard
10 gram
Rozijnen-pittenmix
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Schep om met 1/2 eetlepel olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Wees niet voorzichtig met het zout, de kikkererwten kunnen wel een beetje gebruiken.
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een snuf zout toe en bak al roerende 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karamelliseren.
Snijd de feta in 1 plak per persoon en smeer voorzichtig aan één kant in met het grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak in een ovenschaal met bakpapier en bak de laatste 10 minuten, naast de kikkererwten, mee in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.
Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 - 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.
Maak de koekenpan van de rode ui schoon en verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.
Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.