Citroentijm is door de subtiele tijmsmaak en de frisse ondertoon van de citroen erg geschikt voor zoete gerechten, zoals desserts. Door de rode druiven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
6 bosje(s)
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
250 gram
Rode pitloze druiven
1 stuk(s)
Bruin rozijn-walnootbroodje
(Bevat Gluten, Noten)
250 ml
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 tl
Honing
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.
Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.