Citroentijm is door de subtiele tijmsmaak en de frisse ondertoon van de citroen erg geschikt voor zoete gerechten, zoals desserts. Door de rode druiven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
6 bunch
Verse citroentijm
(May be present Celery)
250 g
Rode pitloze druiven
1 unit
Bruin rozijn-walnootbroodje
(Contains Gluten, Tree nuts)
250 milliliters
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains Milk)
2 teaspoon
Honing
2 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.
Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.