Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Ook de tosti maak je in de oven en in plaats van boterhammen maak je het met een knapperige baguette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Meerzadenbaguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad Kan bevatten Lupine, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten, Gluten)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1.5 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
250 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.
Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg de ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.
Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.
Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.