Geroosterde tomaat-paprikasoep
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Met oventosti's en zure room

Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Ook de tosti maak je in de oven en in plaats van boterhammen maak je het met een knapperige baguette.

Allergens:
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Tomaat

1 unit

Rode paprika

1 unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

5 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

250 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3489 kJ
Calories834 kcal
Fat46 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate76 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber16 g
Protein23 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.

oven
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

oven
3

Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg de ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.

bakken
4

Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.

staafmixer
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.