Geroosterde tomaat-paprikasoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

met zure room en gegratineerde broodstengels

In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de broodstengels ook iets bijzonders door deze te maken met een lekker knapperige baguette en in de oven te gratineren met kaas.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Tarwe
Rogge
Gerst
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad Kan bevatten Lupine, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten, Gluten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

250 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3431 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Pan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

Groenten roosteren
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, het paprikapoeder en meng goed door elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

Broodstengels maken
3

Snijd ondertussen de meerzadenbaguette in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon.

Broodstengels bakken
4

Bak de broodstengels 10 – 12 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.