Geroosterde tomaat-paprikasoep
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

met zure room en gegratineerde broodstengels

In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de broodstengels ook iets bijzonders door deze te maken met een lekker knapperige baguette en in de oven te gratineren met kaas.

Allergens:
Celery
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Tomaat

1 unit

Rode paprika

1 unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

250 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3431 kJ
Calories820 kcal
Fat42 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate78 g
Sugar21.4 g
Dietary Fiber16 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender
Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

Groenten roosteren
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, het paprikapoeder en meng goed door elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

Broodstengels maken
3

Snijd ondertussen de meerzadenbaguette in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon.

Broodstengels bakken
4

Bak de broodstengels 10 – 12 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.