Geschnetzeltes van romige kip en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade

Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Kipfilethaasjes

125 gram

Champignons

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.25 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3130 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.7 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Voeg de geraspte aardappel, knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de ui toe aan een kom. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in parten.

Aardappel bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan. Bak 6 - 8 minuten totdat de onderkant krokant is. Draai het geheel om en bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verdeel de pannenkoek eventueel in kleinere hoopjes met een spatel. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.

Geschnetzeltes maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/4 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de komkommer erdoor.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met de overige bladpeterselie en een partje citroen. Serveer met de salade.