Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
5 g
Fresh flat leaf parsley
100 g
Chicken fillets
125 g
Mushrooms
¼ piece
[Persian] cucumber
¼ piece
Lemon
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1.25 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Voeg de geraspte aardappel, knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de ui toe aan een kom. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in parten.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan. Bak 6 - 8 minuten totdat de onderkant krokant is. Draai het geheel om en bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verdeel de pannenkoek eventueel in kleinere hoopjes met een spatel. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/4 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de komkommer erdoor.
Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met de overige bladpeterselie en een partje citroen. Serveer met de salade.