Geschnetzeltes van romige kip en champignons
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade

Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Potatoes

150 g

Potatoes

Onion

½ piece

Onion

Garlic

1 piece

Garlic

Fresh flat leaf parsley

5 g

Fresh flat leaf parsley

Chicken fillets

100 g

Chicken fillets

Mushrooms

125 g

Mushrooms

[Persian] cucumber

¼ piece

[Persian] cucumber

Lemon

¼ piece

Lemon

Cooking cream

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.25 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories748 kcal
Energy (kJ)3130 kJ
Fat48 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate39 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Voeg de geraspte aardappel, knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de ui toe aan een kom. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in parten.

Aardappel bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan. Bak 6 - 8 minuten totdat de onderkant krokant is. Draai het geheel om en bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verdeel de pannenkoek eventueel in kleinere hoopjes met een spatel. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.

Geschnetzeltes maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/4 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de komkommer erdoor.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met de overige bladpeterselie en een partje citroen. Serveer met de salade.