Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je vast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
100 gram
Kipfilethaasjes
125 gram
Champignons
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
¼ stuk(s)
Citroen
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1.25 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Meng in een kom de geraspte aardappel, knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de ui. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan. Bak 6 - 8 minuten, of tot de onderkant krokant is. Draai de aardappelpannenkoek om met behulp van een bord: leg een groot bord op de pan, draai de pan en het bord om zodat de pannenkoek op het bord komt te liggen. Schuif de pannenkoek met de ongebakken kant weer in de pan. Bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.
Tip: Je kunt ook meerdere kleinere aardappelpannenkoekjes maken die je kan omdraaien met een spatel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/4 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de komkommer erdoor.
Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met de overige bladpeterselie en 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de salade.