Geschnetzeltes van romige kip en champignons
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade

Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je vast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley

100 g

Chicken fillets

125 g

Mushrooms

¼ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Lemon

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.25 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories723 kcal
Energy (kJ)3024 kJ
Fat48 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate37 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein36 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof. Meng in een kom de geraspte aardappel, knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de ui. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in partjes.

Aardappel bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan. Bak 6 - 8 minuten, of tot de onderkant krokant is. Draai de aardappelpannenkoek om met behulp van een bord: leg een groot bord op de pan, draai de pan en het bord om zodat de pannenkoek op het bord komt te liggen. Schuif de pannenkoek met de ongebakken kant weer in de pan. Bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.

Tip: Je kunt ook meerdere kleinere aardappelpannenkoekjes maken die je kan omdraaien met een spatel.

Geschnetzeltes maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, of tot de saus de gewenste dikte heeft.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/4 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de komkommer erdoor.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met de overige bladpeterselie en 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de salade.