Geschnetzeltes van romige kip en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en broccoli

Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je vast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

25 gram

Bloem

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2869 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten55.7 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels12.6 g
Eiwitten38.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Weeg de aardappelen af. Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een grote kom een beslag van de aangegeven hoeveelheid water en 25 g bloem per persoon. Voeg de geraspte aardappel, de knoflook, de helft van de ui en 1/2 tl mosterd per persoon toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de citroen in partjes.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Aardappel bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 1 grote el van het aardappelmengsel in de pan. Druk plat met de achterkant van de spatel. Herhaal dit tot je ongeveer 3 pannenkoekjes per persoon hebt. Bak de pannenkoekjes 6 - 8 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn (zie Tip). Verlaag het vuur en houd warm in de pan.

Tip: Probeer de aardappelpannenkoekjes tijdens het bakken zo min mogelijk te bewegen, anders vallen ze uit elkaar.

Geschnetzeltes maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom en 1/2 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, of tot de saus de gewenste dikte heeft.

Broccoli koken
5

Breng ondertussen ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de broccoli.