Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je vast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
125 g
Mushrooms
¼ piece
Lemon
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
100 g
Broccoli
100 g
Chicken fillets with Mediterranean spices
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Mustard
25 g
Flour
30 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Weeg de aardappelen af. Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een grote kom een beslag van de aangegeven hoeveelheid water en 25 g bloem per persoon. Voeg de geraspte aardappel, de knoflook, de helft van de ui en 1/2 tl mosterd per persoon toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep 1 grote el van het aardappelmengsel in de pan. Druk plat met de achterkant van de spatel. Herhaal dit tot je ongeveer 3 pannenkoekjes per persoon hebt. Bak de pannenkoekjes 6 - 8 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn (zie Tip). Verlaag het vuur en houd warm in de pan.
Tip: Probeer de aardappelpannenkoekjes tijdens het bakken zo min mogelijk te bewegen, anders vallen ze uit elkaar.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de kookroom en 1/2 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten inkoken, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng ondertussen ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpannenkoek over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de broccoli.