Gestoofde rodekool met kipworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gestoofde rodekool met kipworstjes

Gestoofde rodekool met kipworstjes

met zoete appel en aardappelpuree

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rodekool

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

120 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels20.2 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Bakken
1
  • Snipper de ui. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de helft van de nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rodekool toe.
  • Voeg dan de appelstukjes en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.
Rodekool stoven
2
  • Voeg de bruine suiker, de kaneel en een flinke snuf zout toe. Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 45 minuten op middelhoog vuur, of tot de rodekool zacht is (zie Tip).
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is de rodekool na 45 minuten stoven nog niet zacht genoeg? Stoof hem dan nog wat langer en voeg indien nodig extra water toe.

Aardappelen koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de geraspte belegen kaas, de mosterd, een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder. Keer de worst regelmatig om.
  • Serveer de aardappelpuree en rodekool over borden.
  • Top af met de kipworstjes.