De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Weet jij wat manis betekent in het Indonesisch? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Speklap
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Gluten, Soja)
2 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Gluten)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
2 el
Ketjap manis
½ el
Suiker
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el zoete ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten intrekken.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en wat peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.
Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de ui en gemarineerde blokjes speklap 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 eetlepels water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Vul de bao buns met het vlees, maar laat een klein beetje van de saus over in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.
Verhit de koekenpan met de overgebleven saus op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten mee. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.
Haal de bao buns uit het folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met peterselie en munt.