Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika, zoetzure komkommer en munt

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Weet jij wat manis betekent in het Indonesisch? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Speklap

¼ unit

Komkommer

½ unit

Ui

½ unit

Rode puntpaprika

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Bao-broodje

(Contains Gluten)

5 g

Verse bladpeterselie en munt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Wittewijnazijn

2 tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Suiker

Nutrition Values

Energy (kJ)3527 kJ
Calories843 kcal
Fat42 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate87 g
Sugar39 g
Dietary Fiber4 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Speklap marineren
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el zoete ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten intrekken.

Zoetzuur maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en wat peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Speklap bakken
3

Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de ui en gemarineerde blokjes speklap 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 eetlepels water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Boa bun stomen
4

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Vul de bao buns met het vlees, maar laat een klein beetje van de saus over in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.

Puntpaprika bakken
5

Verhit de koekenpan met de overgebleven saus op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten mee. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.

Serveren
6

Haal de bao buns uit het folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met peterselie en munt.