Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika, zoetzure komkommer en munt

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Speklap

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Bao-broodje

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3564 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers39 g
Vezels4.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Speklap marineren
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Zoetzuur maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Speklap bakken
3

Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en gemarineerde speklapblokjes 10 minuten. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 el water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Bao bun stomen
4

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Vul de bao buns met het vlees, maar laat een beetje van de saus over in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Door de bao's in aluminiumfolie te stomen, worden ze extra 'sticky'.

Puntpaprika bakken
5

Verhit de koekenpan met de overgebleven saus opnieuw op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten mee. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
6

Haal de bao buns uit de folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met de peterselie en munt.