Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika, zoetzure komkommer en munt

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.25 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Pork belly

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 piece

Bao buns

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sugar

2 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories852 kcal
Energy (kJ)3564 kJ
Fat42 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate88 g
Sugar39 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Speklap marineren
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met 2 el ketjap per persoon. Snijd de speklap in blokjes van 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Zoetzuur maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker, peper en zout. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Speklap bakken
3

Snijd de ui en rode puntpaprika in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en gemarineerde speklapblokjes 10 minuten. Zet daarna het vuur laag en voeg de zoete Aziatische saus en 2 el water per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Bao bun stomen
4

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Vul de bao buns met het vlees, maar laat een beetje van de saus over in de pan voor de volgende stap. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Door de bao's in aluminiumfolie te stomen, worden ze extra 'sticky'.

Puntpaprika bakken
5

Verhit de koekenpan met de overgebleven saus opnieuw op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 5 - 7 minuten mee. Schep regelmatig om. Hak ondertussen de peterselie en muntblaadjes grof.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
6

Haal de bao buns uit de folie en verdeel over de borden. Serveer met de rode puntpaprika en zoetzure komkommer. Garneer met de peterselie en munt.