Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst

Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst

Zachte romige kabeljauw met zoete rijst

De kabeljauw in dit gerecht bereid je in een vispakketje waar je ook meiraap bijvoegt. Bekijk hoe je het perfecte vispakketje maakt op ons blog. Meiraap is een rond knolletje met een paars-witte kleur. De naam doet vermoeden dat het een echte zomergroente is, maar ook in andere seizoenen van het jaar kan deze groente gegeten worden.

Labels:
Kindvriendelijk
Pittig
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Meiraap

¼ stuk(s)

Limoen

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

85 gram

Pandanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten7 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de meiraap in dunne plakjes.
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd of schaaf de meiraap in dunne plakken. Snijd per persoon 1 schijf van de limoen en pers het sap van de rest van de limoen uit. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de prei, meiraap en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.

4

Kook ondertussen 150 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Maak het vispakketje.
5

Leg de kabeljauwfilet op 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de gebakken groenten, bestrooi met peper en zout en verdeel de rode peper er over. Besprenkel vervolgens met 1 el kokosmelk per persoon en 1 tl limoensap per persoon. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Voeg de rijst, de overige kokosmelk en zout naar smaak toe aan de pan met deksel.
6

Voeg de rijst, overige kokosmelk en een snufje zout toe aan de pan met kokend water. Breng opnieuw aan de kook en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveer de rijst met de limoenschijven.
7

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de kokosrijst en de limoenschijven.