De kabeljauw in dit gerecht bereid je in een vispakketje waar je ook meiraap bijvoegt. Bekijk hoe je het perfecte vispakketje maakt op ons blog. Meiraap is een rond knolletje met een paars-witte kleur. De naam doet vermoeden dat het een echte zomergroente is, maar ook in andere seizoenen van het jaar kan deze groente gegeten worden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
½ unit
Prei
200 g
Meiraap
¼ unit
Limoen
125 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
85 g
Pandanrijst
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd of schaaf de meiraap in dunne plakken. Snijd per persoon 1 schijf van de limoen en pers het sap van de rest van de limoen uit. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de prei, meiraap en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen 150 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Leg de kabeljauwfilet op 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de gebakken groenten, bestrooi met peper en zout en verdeel de rode peper er over. Besprenkel vervolgens met 1 el kokosmelk per persoon en 1 tl limoensap per persoon. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Voeg de rijst, overige kokosmelk en een snufje zout toe aan de pan met kokend water. Breng opnieuw aan de kook en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de kokosrijst en de limoenschijven.