Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt
Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Naanbrood is een veelzijdig product. Je kunt ermee dippen, het als pizzabodem gebruiken of zoals hier vullen met groente. We willen zo min mogelijk verspillen bij HelloFresh, waardoor we nu ook het bietensap gebruiken om een prachtige roze yoghurtsaus mee te maken.

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode peper

3 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

100 g

peen en kool

¾ teaspoon

Gemalen korianderzaad

¾ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

100 g

Gekookte rode bieten

25 milliliters

Naturel yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 unit

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2238 kJ
Calories535 kcal
Fat16 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate75 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber15 g
Protein15 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd per persoon een partje uit de limoen, pers de rest van de limoen uit en bewaar apart.

Bak de groentemix.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 4 - 5 minuten op laag vuur. Voeg de groentemix, gemalen koriander en currykruiden toe en bak nog 5 minuten op middellaag vuur.

4

Besprenkel beide zijden van de naanbroden met water en bak 4 - 5 minuten in de oven, halveer in de breedte en snijd open. Pas op, laat even afkoelen voor het opensnijden.

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn.
5

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn. Meng overige yoghurt in een andere kom met 1 el bietensap. Breng beide op smaak met peper en zout.

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt.
6

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met het limoenpartje om uit te knijpen naar smaak.