Naanbrood is een veelzijdig product. Je kunt ermee dippen, het als pizzabodem gebruiken of zoals hier vullen met groente. We willen zo min mogelijk verspillen bij HelloFresh, waardoor we nu ook het bietensap gebruiken om een prachtige roze yoghurtsaus mee te maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Rode peper
3 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Limoen
100 g
peen en kool
¾ teaspoon
Gemalen korianderzaad
¾ teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
100 g
Gekookte rode bieten
25 milliliters
Naturel yoghurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 unit
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd per persoon een partje uit de limoen, pers de rest van de limoen uit en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 4 - 5 minuten op laag vuur. Voeg de groentemix, gemalen koriander en currykruiden toe en bak nog 5 minuten op middellaag vuur.
Besprenkel beide zijden van de naanbroden met water en bak 4 - 5 minuten in de oven, halveer in de breedte en snijd open. Pas op, laat even afkoelen voor het opensnijden.
Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn. Meng overige yoghurt in een andere kom met 1 el bietensap. Breng beide op smaak met peper en zout.
Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met het limoenpartje om uit te knijpen naar smaak.