Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Courgette
70 gram
Volkoren couscous
100 gram
Hüttenkäse
¼ stuk(s)
Granaatappel
10 gram
Amandelschaafsel
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
150 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook. Smeer de binnenkant van de courgette in met de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Bereid de bouillon. Weeg de volkoren couscous af. Meng in een saladekom de couscous door de bouillon. Laat, afgedekt, 10 minuten staan zodat de couscous kan wellen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.
Snipper de ui fijn. Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous. Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de hüttenkäse erover. Leg twee courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.
Tip: Heb je tijd over? Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin voor meer smaak.