Gevulde courgette met hüttenkäse
Gevulde courgette met hüttenkäse

Gevulde courgette met hüttenkäse

met volkoren couscous, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en balsamicocrème

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Veggie
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Courgette

70 g

Wholewheat couscous

100 g

Cottage cheese

¼ piece

Pomegranate

10 g

Shaved almonds

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Garlic

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories631 kcal
Energy (kJ)2640 kJ
Fat21 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate77 g
Sugar25 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook. Smeer de binnenkant van de courgette in met de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2

Bereid de bouillon. Weeg de volkoren couscous af. Meng in een saladekom de couscous door de bouillon. Laat, afgedekt, 10 minuten staan zodat de couscous kan wellen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Granaatappel voorbereiden
3

Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.

Serveren
4

Snipper de ui fijn. Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous. Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de hüttenkäse erover. Leg twee courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.

Tip: Heb je tijd over? Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin voor meer smaak.