Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Limited edition (op=op)

Voor dit gerecht maak je kuipjes van courgette. Deze vul je met een ratatouille van champignons. Je combineert dit niet met de kaasmuffins, zoals in het kookrpogramma, maar met een risotto van parelgerst die je op smaak brengt met tijm, walnoten en geitenkaas. Zo hebben we er een volwaardige vega-maaltijd van gemaakt.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Broccoli

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Gemengde paddenstoelen

25 gram

Oude geitenkaasvlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3126 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.

Maak kuipjes van de courgette.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd een helft in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.

Voeg de knoflook toe.
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 - 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons-oesterzwammix toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 - 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, haal de courgette uit de pan en laat uitstomen op een schone theedoek. Laat de broccoli in de pan uitstomen.

Bestrooi met de helft van de kaas.
5

Plaats de courgette-kuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met 1/3 champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.

6

Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Meng de broccoli, parelgerst, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgette-kuipjes per persoon en garneer met de overige walnoten en tijm.