Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto
Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgerstrisotto

Limited edition (op=op)

Voor dit gerecht maak je kuipjes van courgette. Deze vul je met een ratatouille van champignons. Je combineert dit niet met de kaasmuffins, zoals in het kookrpogramma, maar met een risotto van parelgerst die je op smaak brengt met tijm, walnoten en geitenkaas. Zo hebben we er een volwaardige vega-maaltijd van gemaakt.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

100 g

Broccoli

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Gemengde paddenstoelen

25 g

Oude geitenkaasvlokken

(Contains Milk)

1 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories747 kcal
Energy (kJ)3126 kJ
Fat36 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber21 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.

Maak kuipjes van de courgette.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd een helft in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.

Voeg de knoflook toe.
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 - 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons-oesterzwammix toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 - 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, haal de courgette uit de pan en laat uitstomen op een schone theedoek. Laat de broccoli in de pan uitstomen.

Bestrooi met de helft van de kaas.
5

Plaats de courgette-kuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met 1/3 champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.

6

Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Meng de broccoli, parelgerst, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgette-kuipjes per persoon en garneer met de overige walnoten en tijm.