.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Rode paprika
70 gram
Orzo
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
25 gram
Geraspte pecorino DOP
15 ml
Basilicumcrème
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Snijd voorzichtig de gezichtjes uit de paprika's. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren graanproducten, noten, zaden en groene groenten zoals ook de sla in dit gerecht.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.
Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprikagezichtjes over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.