Gevulde paprika-gezichtjes met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika-gezichtjes met orzo

Gevulde paprika-gezichtjes met orzo

met een frisse tomaat-komkommersalade

.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Rode paprika

70 gram

Orzo

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Geraspte pecorino DOP

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2772 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Gezichtjes maken
2

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Snijd voorzichtig de gezichtjes uit de paprika's. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren graanproducten, noten, zaden en groene groenten zoals ook de sla in dit gerecht.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprikagezichtjes over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.