Gevulde paprika met chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2872 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels15.7 g
Eiwitten34 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Paprika bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Halveer de gewone paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de gewone paprika 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij lichtbruin kleurt.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de puntpaprika en tomaat in blokjes.
Bakken
2
  • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
  • Bak het gehakt in 1 - 2 minuten los op middelhoog vuur.
Stoven
3
  • Voeg de tomaat, de puntpaprika, de kidneybonen en het zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng goed, dek de pan af en laat 6 minuten stoven op middelhoog vuur.
  • Haal na 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de geroosterde paprika erop.
  • Vul de paprikahelften met de chili. Garneer met de labne.

Weetje: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.