Gevulde paprika met chili con carne
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Green bell pepper

60 g

Basmati rice

½ piece

Onion

½ piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Red kidney beans

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2877 kJ
Calories688 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate68.4 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein34.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Paprika bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Halveer de gewone paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de gewone paprika 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij lichtbruin kleurt.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de puntpaprika en tomaat in blokjes.
Bakken
2
  • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
  • Bak het gehakt in 1 - 2 minuten los op middelhoog vuur.
Stoven
3
  • Voeg de tomaat, de puntpaprika, de kidneybonen en het zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Meng goed, dek de pan af en laat 6 minuten stoven op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak, onafgedekt, nog 6 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de geroosterde paprika erop.
  • Vul de paprikahelften met de chili. Garneer met de labne.

Weetje: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.