Gevulde paprika's met quinoa en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika's met quinoa en feta

Gevulde paprika's met quinoa en feta

met frisse salade

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Quinoa

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Bosui

10 gram

Gezouten amandelen

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)688 kcal
Energie (kJ)2877 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.1 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte voor de garnering.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.

Quinoa koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 14 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Paprika bakken
3

Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Salade maken
4

Verbrokkel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla, de helft van de feta en de helft van de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika's vullen
5

Meng de quinoa met de olijfolie met citroen, de bosui en de overige tomatenblokjes. Vul de paprika's rijkelijk met de quinoa en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Hak de amandelen grof. Verdeel de gevulde paprika's over de borden. Garneer met de overige feta, het overige groene gedeelte van de bosui en de amandelen. Serveer met de salade ernaast.