Gevulde paprika's met quinoa en feta
Gevulde paprika's met quinoa en feta

Gevulde paprika's met quinoa en feta

met frisse salade

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Quinoa

40 g

Feta

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

1 piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2 piece

Scallions

10 g

Salted almonds

1 piece

Tomato

30 g

Arugula & lamb's lettuce

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories688 kcal
Energy (kJ)2877 kJ
Fat35 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate62 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte voor de garnering.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.

Quinoa koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 14 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Paprika bakken
3

Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Salade maken
4

Verbrokkel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla, de helft van de feta en de helft van de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika's vullen
5

Meng de quinoa met de olijfolie met citroen, de bosui en de overige tomatenblokjes. Vul de paprika's rijkelijk met de quinoa en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Hak de amandelen grof. Verdeel de gevulde paprika's over de borden. Garneer met de overige feta, het overige groene gedeelte van de bosui en de amandelen. Serveer met de salade ernaast.