.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Groene linzen
250 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode paprika
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Portobello
40 gram
Snijbiet en veldsla
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 30 minuten in de oven, schep halverwege om.
Tip: In je Box zit meer zoete aardappel dan je nodig hebt in dit recept. Bak gerust alle zoete aardappel mee voor een grotere portie, of handig voor de volgende dag.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode ui, paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de rode ui, de paprika en de portobello na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee.
Tip: Het verkruimelen van de feta gaat ook gemakkelijk met een vork in een kom. Dan hoef je je handen niet vies te maken!
Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn.
Tip: Zin in iets anders? Dit gerecht gaat ook goed samen met een honing-mosterddressing. Meng 1 tl mosterd met 1 tl honing en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.
Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.