Gevulde portobello met feta en warme salade
Gevulde portobello met feta en warme salade

Gevulde portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Green lentils

250 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Red onion

½ piece

Red bell pepper

50 g

Feta

(Contains Milk)

80 g

Portobello mushroom

40 g

Swiss chard & lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories587 kcal
Energy (kJ)2456 kJ
Fat22 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate72 g
Sugar22 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Zoete aardappel bereiden
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 30 minuten in de oven, schep halverwege om.

Tip: In je Box zit meer zoete aardappel dan je nodig hebt in dit recept. Bak gerust alle zoete aardappel mee voor een grotere portie, of handig voor de volgende dag.

Portobello bereiden
3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode ui, paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de rode ui, de paprika en de portobello na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee.

Tip: Het verkruimelen van de feta gaat ook gemakkelijk met een vork in een kom. Dan hoef je je handen niet vies te maken!

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn.

Tip: Zin in iets anders? Dit gerecht gaat ook goed samen met een honing-mosterddressing. Meng 1 tl mosterd met 1 tl honing en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.

Salade mengen
5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.