Gevulde portobello met geitenkaas en warme salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met geitenkaas en warme salade

Gevulde portobello met geitenkaas en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Wist je dat jouw spijsvertering je alles vertelt over je gezondheid? Een goede spijsvertering begint bij het eten van voldoende vezels en daar zetten we ons met de Maag Lever Darm Stichting voor in. Dit recept is dus een goede keuze! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

300 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Portobello

30 gram

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2905 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers23 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droogkoken.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Aardappelblokjes bakken
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met per persoon: 1/3 zakje tijm en 3/4 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de geitenkaas en vul de portobello met een deel van de geitenkaas. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

Tip: Geen zin in vieze handen? Je kunt de geitenkaas ook verkruimelen met een vork in een kom.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.

Salade mengen
5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige geitenkaas.

Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!