Wist je dat jouw spijsvertering je alles vertelt over je gezondheid? Een goede spijsvertering begint bij het eten van voldoende vezels en daar zetten we ons met de Maag Lever Darm Stichting voor in. Dit recept is dus een goede keuze! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Green lentils
300 g
Sweet potato
⅓ sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Red onion
½ piece
Bell pepper
40 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
80 g
Portobello mushroom
30 g
Swiss chard & lamb's lettuce
1.25 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droogkoken.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met per persoon: 1/3 zakje tijm en 3/4 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de geitenkaas en vul de portobello met een deel van de geitenkaas. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.
Tip: Geen zin in vieze handen? Je kunt de geitenkaas ook verkruimelen met een vork in een kom.
Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.
Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige geitenkaas.
Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!