Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt

Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt

met kurkumarijst en verse munt

In dit gerecht spelen specerijen een belangrijke rol. Met kurkuma geef je de rijst een mooie kleur en de kruidemix baharat brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht. Baharat betekent kruiden in het Arabisch en de samenstelling van dit Noord-Afrikaanse mengsel is in iedere regio weer net anders. Onze versie bevat onder andere komijn, kruidnagel, nootmuskaat, peper en munt.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

¼ tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

1 tl

Baharat

100 gram

Lamsgehakt

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Kurkumarijst koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst en 1/4 tl kurkuma per persoon toe en roer door. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Puntpaprika snijden
2

Snijd de puntpaprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in reepjes. Leg de andere helften op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprikahelften 10 – 15 minuten in de oven.

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.

Smaakmakers bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de baharat tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, knoflook en sjalot toe en bak 1 – 2 minuten.

Bakken
5

Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ondertussen de blaadjes munt los van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over de borden en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprikahelften uit de oven op de borden en vul ze met het lamsgehakt en de paprikareepjes. Garneer met de verse munt en serveer met de yoghurt.