Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt
Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt

Gevulde puntpaprika's met lamsgehakt

met kurkumarijst en verse munt

In dit gerecht spelen specerijen een belangrijke rol. Met kurkuma geef je de rijst een mooie kleur en de kruidemix baharat brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht. Baharat betekent kruiden in het Arabisch en de samenstelling van dit Noord-Afrikaanse mengsel is in iedere regio weer net anders. Onze versie bevat onder andere komijn, kruidnagel, nootmuskaat, peper en munt.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Witte langgraanrijst

¼ teaspoon

Gemalen kurkuma

2 unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

1 teaspoon

Baharat

100 g

Lamsgehakt

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3264 kJ
Calories780 kcal
Fat39 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate80 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber4 g
Protein25 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kurkumarijst koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst en 1/4 tl kurkuma per persoon toe en roer door. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Puntpaprika snijden
2

Snijd de puntpaprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in reepjes. Leg de andere helften op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprikahelften 10 – 15 minuten in de oven.

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.

Smaakmakers bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de baharat tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, knoflook en sjalot toe en bak 1 – 2 minuten.

Bakken
5

Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ondertussen de blaadjes munt los van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over de borden en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprikahelften uit de oven op de borden en vul ze met het lamsgehakt en de paprikareepjes. Garneer met de verse munt en serveer met de yoghurt.