In dit gerecht spelen specerijen een belangrijke rol. Met kurkuma geef je de rijst een mooie kleur en de kruidemix baharat brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht. Baharat betekent kruiden in het Arabisch en de samenstelling van dit Noord-Afrikaanse mengsel is in iedere regio weer net anders. Onze versie bevat onder andere komijn, kruidnagel, nootmuskaat, peper en munt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Witte langgraanrijst
¼ teaspoon
Gemalen kurkuma
2 unit
Paprika
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
1 teaspoon
Baharat
100 g
Lamsgehakt
5 g
Verse munt
(May be present Celery)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst en 1/4 tl kurkuma per persoon toe en roer door. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de puntpaprika in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in reepjes. Leg de andere helften op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprikahelften 10 – 15 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de baharat tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, knoflook en sjalot toe en bak 1 – 2 minuten.
Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ondertussen de blaadjes munt los van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
Verdeel de kurkumarijst over de borden en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprikahelften uit de oven op de borden en vul ze met het lamsgehakt en de paprikareepjes. Garneer met de verse munt en serveer met de yoghurt.