Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Aardappelen
20 gram
Rucola en veldsla
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
3 stuk(s)
Tomaat
1
[Plantaardige] melk
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de ui zeer fijn. Snijd het hoedje van de tomaten en schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten (zie Tip). Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout, zet ze omgekeerd in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Je kunt het vruchtvlees altijd apart bewaren en later door de puree mengen.
Meng in een kom het gehakt, de helft van de ui, 3/4 van de panko, de helft van de geraspte kaas, peper en zout. Kneed goed en vul de uitgeholde tomaten met het gehakt. Leg de tomaten in een ovenschaal. Meng de overige panko met 1/3 van de verse kruiden, de overige geraspte kaas en 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel het pankomengsel over het gehakt en de tomaten. Bak de gevulde tomaten 25 - 30 minuten in de oven.
Schil de aardappelen of was gronding en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Maak in een kleine kom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, de overige ui, peper en zout.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige verse kruiden en 1 tl mosterd per persoon toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Houd je van nootmuskaat? Voeg dan ook een beetje geraspte nootmuskaat naar smaak toe.
Verdeel de kruidenpuree over de borden en schep de gevulde tomaten ernaast. Meng de dressing met de sla en serveer naast de puree en de tomaten.