Gevulde tomaten met gehakt
Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

met kruidenpuree en gemengde salade

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

250 g

Potatoes

20 g

Arugula & lamb's lettuce

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

3 piece

Tomato

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories831 kcal
Energy (kJ)3478 kJ
Fat43.1 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate73.1 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein35.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Colander
Bowl
Oven Dish
Small Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de ui zeer fijn. Snijd het hoedje van de tomaten en schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten (zie Tip). Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout, zet ze omgekeerd in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Je kunt het vruchtvlees altijd apart bewaren en later door de puree mengen.

Tomaat vullen
2

Meng in een kom het gehakt, de helft van de ui, 3/4 van de panko, de helft van de geraspte kaas, peper en zout. Kneed goed en vul de uitgeholde tomaten met het gehakt. Leg de tomaten in een ovenschaal. Meng de overige panko met 1/3 van de verse kruiden, de overige geraspte kaas en 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel het pankomengsel over het gehakt en de tomaten. Bak de gevulde tomaten 25 - 30 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Schil de aardappelen of was gronding en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, de overige ui, peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige verse kruiden en 1 tl mosterd per persoon toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Houd je van nootmuskaat? Voeg dan ook een beetje geraspte nootmuskaat naar smaak toe.

Serveren
6

Verdeel de kruidenpuree over de borden en schep de gevulde tomaten ernaast. Meng de dressing met de sla en serveer naast de puree en de tomaten.