Deze varkensfilet draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor een lokaal, verantwoord en vooral smaakvol stukje vlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Champignons
5 gram
Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie
25 gram
Spekblokjes
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Handsinaasappel
25 gram
Doperwten
50 gram
Peultjes
6 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
150 gram
Varkensfilet
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.
Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.
Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak, rol op als een rollade en leg in een ovenschaal. Bak de rollade volgens de aangegeven tijd per gewicht: 150 g - 8-10 min. 300 g - 12-14 min. 450 g - 14-16 min. 600 g - 16-18 min. 750 g - 18-20 min. 900 g - 20-22 min.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.
Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.