Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade

Deze varkensfilet draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor een lokaal, verantwoord en vooral smaakvol stukje vlees.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Champignons

5 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

25 gram

Spekblokjes

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Handsinaasappel

25 gram

Doperwten

50 gram

Peultjes

6 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

150 gram

Varkensfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1048 kcal
Energie (kJ)4386 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers9 g
Vezels12 g
Eiwitten51 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.

Snijden
3

Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.

Bakken in de oven
4

Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak, rol op als een rollade en leg in een ovenschaal. Bak de rollade volgens de aangegeven tijd per gewicht: 150 g - 8-10 min. 300 g - 12-14 min. 450 g - 14-16 min. 600 g - 16-18 min. 750 g - 18-20 min. 900 g - 20-22 min.

Groente bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.

Serveren
6

Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.