Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade

Deze varkensfilet draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor een lokaal, verantwoord en vooral smaakvol stukje vlees.

Allergens:
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

60 g

Champignons

5 g

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

25 g

Spekblokjes

25 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

250 g

Krieltjes

½ unit

Venkel

½ unit

Handsinaasappel

25 g

Doperwten

50 g

Peultjes

6 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

150 g

Varkensfilet

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1048 kcal
Energy (kJ)4386 kJ
Fat63 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate63 g
Sugar9 g
Dietary Fiber12 g
Protein51 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de dille, bladpeterselie en muntblaadjes los van elkaar fijn.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 6 minuten. Voeg de helft van de ui en alle champignons toe, bak nog 4 - 6 minuten. Zet het vuur uit en meng de kruidenroomkaas door de spekjes.

Snijden
3

Was de krieltjes en kook in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet daarna af. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn en meng de venkel, sinaasappel en dille erdoor. Schep regelmatig om.

Bakken in de oven
4

Meng de krieltjes in een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Snijd de varkensfilet in zodat het een lange plak wordt. Smeer het roomkaasmengsel uit over de plak, rol op als een rollade en leg in een ovenschaal. Bak de rollade volgens de aangegeven tijd per gewicht: 150 g - 8-10 min. 300 g - 12-14 min. 450 g - 14-16 min. 600 g - 16-18 min. 750 g - 18-20 min. 900 g - 20-22 min.

Groente bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rest van de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de doperwten en peultjes toe. Bak de groente 6 - 8 minuten. Haal daarna van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer de munt erdoor. Doe de groente in een schaaltje en garneer met de geraspte pecorino.

Serveren
6

Snijd het eventuele venkelloof fijn en meng in een kleine kom met de mayonaise. Schep de bladpeterselie door de krieltjes. Serveer de salade en krieltjes in mooie schalen en leg de gevulde varkensfilet op een bord. Serveer de venkelmayonaise erbij.